martes, 29 de abril de 2008

UN SOMNI DINS EL MITJÓ

Amics i amigues lectors:
Ens acaba d'arribar (sortit del forn directament) "UN SOMNI DINS EL MITJÓ" de la nostra coneguda autora Eulàlia Canal editat per La Formiga Groga. Agraïm l'obsequi i ens posem a registrar el llibre per tal que estigui disponible per la seva lectura i ...ens porti tan lluny com a la Naima.
UN SOMNI DINS EL MITJÓ (Canal, Eulàlia )


"La Naima espera anar de vacances amb els seus pares, però la mare està molt enfeinada i s’ha quedat sense temps per fer-ne, i sense temps per somiar. La nena sospita que hi ha un lladre que roba el temps a la mare i, amb l’ajuda d’en Rimmi, el seu millor amic, trama un pla per atrapar-lo. La Naima farà una pila de descobriments i una gran troballa: allò que vol fer quan sigui gran."
I recordeu tots: "UN LLIBRE ET BUSCA, DEIXA'T ATRAPAR !"

lunes, 21 de abril de 2008

SANTI BARÓ ENS ESCRIU

Us vull agraïr a tots vosaltres, alumnes de cinquè de l’escola Bon Pastor, l’estona compartida el passat dimarts. És el segon any que sóc en aquesta escola que per a mi és ja emblemàtica. I perquè ho és, us estareu preguntant? Pel caliu, per les mirades, per les preguntes, per l’entusiasme... Si en alguna escola he tingut la veritable sensació de trobar-me entre amants de la lectura és en la vostra. Em va passar l’any passat, i m’ha tornat a passar en la nostra recent trobada. El vostre acolliment és encoratjador i encara ho és més adonar-me que els vostres professors us preparen per alguna cosa més que per ser bons estudiants. Us preparen per ser persones, i això és més important que un munt de diplomes acadèmics... Ànims i si us plau no canvieu que en l’assignatura de la vida segur que treureu un excel.lent.


Santi Baró

jueves, 17 de abril de 2008

SANTI BARÓ ENS VISITA





El dimarts 15 d'abril ens va visitar en Santi Baró, escrpitor i autor del llibre EL NOI QUE TENIA MIL ANYS. Tot i la vaga de transport va poder arribar bé. Havia aixecat molta expectació entre els alumnes els quals tenien moltes ganes de xerrar amb ell i fer-li un munt de preguntes. Aquestes nois i noies de 5è han llegit el seu llibre al llarg de tot un trimestre, han fet dibuixos, raps i han preparat el cartell de benvinguda. Aquesta és una petita mostra fotogràfica de la visita i també de les opinions dels alumnes.
"Sincerament, jo crec que aquesta experiència ha estat molt important"
"És molt simpàtic i agradable"
"M'ha agradat molt veure un escriptor en persona i que em signés el llibre"
"Gràcies per haver vingut a la nostra escola"
"Volem llegir aviat la segona part d'aquesta història"
"M'ha agradat con contestes les preguntes"
"Emocionant"...

I ja sabeu, com diu el nostre lema: "UN LLIBRE ET BUSCA, DEIXA'T ATRAPAR!" i en aquest cas aquest noi de mil anys ens ha atrapat de totes totes.

lunes, 7 de abril de 2008

Visita d'autors: NÚRIA ALBERTÍ






Hem rebut la visita de l'escriptora Núria Albertí autora del llibre de poesies GRI, GRILL I ALTRES ANIMALADES.


Després de la trobada aquestes són algunes de les OPINIONS del alumnes de 2n de Primària:


"A mi em va agradar la metàfora de Les Foques que les compara amb Sirenes".


"Ens va explicar moltes coses dels llibres i nosaltres li vam preguntar curiositats nostres. Al principi estava una mica nerviós però després em vaig calmar".


"He trigat molt a comprar el llibre però estic molt content de tenir-lo. He après tres poesies que m'agraden molt".


"Ens va donar consells per inventar paraules com Albercocuc i Plastilinista".


"Quan va vindre l'escriptora era tal com me l'imaginava".




Com podeu veure el contacte dels alumnes amb l'autora és molt enriquidor i motivador per la lectura. Aquesta iniciativa complementa el TALLER D'ESCRIPTURA: LA POESIA que es fa al llarg del curs.